Szpital Wojewódzki w Poznaniu przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalu", który ma celu poprawę żywienia w szpitalach poprzez zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia Pacjentów.
Właściwe żywienie ma szczególnie duże znaczenie dla pacjentów przebywających w warunkach szpitalnych - stanowi integralną część całego procesu leczenia, a właściwa ocena stanu odżywienia i wdrażanie odpowiedniego sposobu żywienia jest istotnym elementem zwiększenia szansy chorego na wyzdrowienie oraz poprawę skuteczności zarówno leczenia, zmniejszenie ryzyka powikłań i skrócenie czasu gojenia się ran.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies klikając przycisk Ustawienia. Aby dowiedzieć się więcej zachęcamy do zapoznania się z Polityką Cookies oraz Polityką Prywatności.
Dziękujemy, teraz zawsze będziesz na bieżąco!
Przeglądasz tę stronę w trybie offline.
Przeglądasz tę stronę w trybie online.